Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Результати прес-конференції «Поточна та майбутня польсько-українська економічна співпраця»

20 лютого 2024 року за ініціативи Асоціації українського бізнесу в Польщі та Міжнародного товариство польських підприємців в Україні була проведена прес-конференція «Поточна та майбутня польсько-українська економічна співпраця».

В прес-конференції взяли участь Ярослав Романчук, Голова Правління Асоціації українського бізнесу в Польщі та Шимон Ващин, Голова Ради Міжнародного товариство польських підприємців в України.

На прес-конференції були обговорені питання щодо впливу поточної ситуації на кордоні на торговельно-економічну співпрацю між Польщею та Україною, спікери висловили готовність до співпраці та діалогу з представниками протестуючих бізнес-груп, галузевими асоціаціями, а також відповідними державними органами та компетентними службами обох країн задля пошуку та реалізації спільних рішення, які б забезпечили безперервний торговельний обмін між Польщею та Україною.

Під час прес-конференції учасники презентували свою ініціативу щодо створення  ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ ІНВЕСТИЦІЙ ТА ТОРГІВЛІ.

Зокрема спікери назвали ключові завдання Ради: вироблення спільної стратегії дій, спрямованої забезпечити прозорість, прогнозованість та впевненість для бізнесу; вирішення всіх нагальних та майбутніх питань щодо захисту економічних інтересів обох країн та інвесторів;  сприяння та заохочення бізнесу до торгово-економічної діяльності між нашими країнами.

«До новоствореної Ради повинні увійти представники організацій, які об’єднують бізнес, організації роботодавців та представників урядів обох країн. Співголовами Ради, лідерами цього процесу, ми бачимо прем’єр-міністрів Польщі та України: Пана Дональда Туска та Пана Дениса Шмигаля», – зазначив Ярослав Романчук.

«Ми маємо надію, що наш круглий стіл стане платформою для створення в рамках Ради спільних секторальних комісій, спрямованих на обговорення та швидке розв’язання проблемних питань, що виникають між підприємцями обох країн» , – додав Шимон Ващин.

Також в межах даного заходу між Асоціацією українського бізнесу в Польщі та Міжнародним товариством польських підприємців в Україні був підписаний Меморандум про спільну діяльність з метою досягнення високого рівня польсько-українського економічного співробітництва як важливого фактору, що сприяє економічній стабільності та підвищенню соціального добробуту обох країн.