Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Ярослав Романчук став спікером у межах Нетворкінг-зустріч польського та українського бізнесу від (PAIH)

14 грудня у Варшаві відбулась Нетворкінг-зустріч польського та українського бізнесу від Польської агенції інвестицій та торгівлі (PAIH), учасником якої став адвокат, керуючий партнер EUCON, голова Правління Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук.

PAIH організували захід із метою покращення комунікації між державними структурами, їх представниками та підприємцями з України та Польщі, а також встановлення і зміцнення ділових зв’язків.

Ярослав Романчук, перш за все, подякував Польщі та її громадянам за безпрецедентну допомогу, підтримку протягом війни в Україні, які є справжнім прикладом добросусідства між країнами.

Спікер звернув особливу увагу учасників на те, що найбільшим викликом для держави та бізнесу в майбутньому стане питання людського капіталу, а саме:

  • як мотивувати працівників, які вимушено виїхали за кордон, повернутись в Україну;
  • як соціалізувати тих українців, які зараз, у воєнний період, мобілізовані та які повертаються/повертатимуться з фронту.

Звідси випливає, що військові потребують отримання кваліфікованої психологічної допомоги для реабілітації та адаптації до цивільного життя у подальшому.

Пан Ярослав озвучив важливу тезу, що росія та її громадяни мають відшкодувати усі завдані збитки, сплативши репарації у повному обсязі. Задля реалізації цього процесу потрібне активне долучення міжнародної спільноти, зокрема підтримка США, Польщі та міжнародних організацій, таких як Світовий банк і т.д.

Ярослав Романчук підкреслив важливе значення партнерства України та Польщі як на державному, так і на бізнес рівнях, зміцнення якого сприятиме економічному розвитку країн та стабілізації ситуації у Європі.

У межах заходу спікерами також стали: Гжегож Пєховяк – Державний секретар Міністерства розвитку та технологій Республіки Польща; Бартош Ціхоцкі – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні; Василь Зварич – Надзвичайний і Повноважний Посол України у Польщі; Пьотр Дитко – член правління, в.о. президента PAIH S.A.; Здзіслав Сокаль – член правління PAIH S.A.; Кароль Кубіца – керівник Закордонного торговельного бюро у Києві PAIH S.A.; Пьотр Ціарковський – голова Правління Міжнародної асоціації польських підприємців в Україні; Яцек Пєхота – голова Правління Польсько-Української Господарчої Палати.