Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Релокація, інвестиції, діалог: у Варшаві відбулись бізнес-сніданки «Досвід роботи українського бізнесу в Польщі» та «Досвід роботи польських інвесторів в Україні» від PAIH

Закордонне Торговельне Бюро у Києві Польської Агенції Інвестицій і Торгівлі 4 жовтня організувало у Варшаві бізнес-сніданки «Досвід роботи українського бізнесу в Польщі» та «Досвід роботи польських інвесторів в Україні».

У межах яких відбулась зустріч із секретаркою Національної Інвестиційної Ради при Президенті України, народною депутаткою України Галиною Янченко. Голова Правління Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук став учасником заходів.

Бізнес-сніданки було організовано PAIH з метою встановлення діалогу між представниками влади та бізнесу, щоб максимально оптимізувати й зробити ефективними процеси отримання зворотного зв’язку та презентування нових ініціатив зі сторони влади для сприяння ведення бізнесу.

Учасниками заходів стали: Кароль Кубіца – керівник Закордонного Торговельного Бюро у Києві PAIH; Олександра Ільяшенко – керівниця консультаційного центру Дія.Бізнес.Варшава; Тетяна Чужа – менеджерка проектів Центру експорту PAIH; Евеліна Бадзяк – координаторка проекту Польської Допомоги PAIH; Артем Карван – менеджер Центру Інвестицій PAIH, а також представники українських компаній – резидентів Коворк-Україна.

Учасники бізнес-сніданку «Досвід роботи українського бізнесу в Польщі» обговорили проблеми, з якими зіткнувся український бізнес протягом/після релокації до Польщі, особливості ведення підприємницької діяльності у воєнних умовах, вплив війни на імпорт/експорт товарів і послуг між Україною та країнами ЄС, зокрема з Польщею.

У межах блоку «Досвід релокації та інвестицій українського бізнесу в Польщі» Ярослав Романчук презентував зміст, основні цілі та напрямки діяльності Асоціації українського бізнесу в Польщі, зокрема в частині підтримки й консолідації українського бізнесу на польських теренах, поділився досвідом щодо супроводження компаній у процесі релокації, а також описав етапи, умови, виклики і проблеми, з якими наразі зіткнулись українські підприємці у межах релокації в умовах війни. Не оминув пан Ярослав і актуальне питання визначення податкового резидентства для громадян України, що перебувають у Польщі, проаналізувавши особливості українського і польського законодавств.

Протягом бізнес-сніданку «Досвід роботи польських інвесторів в Україні» представники організацій та бізнесу мали змогу обговорити з Галиною Янченко проблеми польських інвесторів в Україні, підготовку до проектів відбудови України, пропозиції щодо покращення інфраструктури підтримки бізнесу та українського інвестиційного клімату, а також конкретні можливості співпраці польського бізнесу з Національною інвестиційною радою при Президенті України.