Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Презентація системи публічних електронних закупівель ProZorro та офісу GPA in UA

9 червня 2016 року за участю  заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова відбулась презентація системи публічних електронних закупівель ProZorro та офісу GPA in UA для керівництва компаній з польським капіталом.

Захід організований Міжнародним правовим центром EUCON,  Відділом сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республіки Польща в Україні та GPA in UA. Співорганізатори: Міжнародне товариство польських підприємців в Україні та Асоціація українського бізнесу в Польщі.

gex_0669

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та представник Мінекономрозвитку Юрій Бугай презентували систему публічних електронних закупівель ProZorro, яка запроваджується як системна реформа тендерного процесу в державних закупівлях в Україні. Відповідно до законодавчих вимог з 1 квітня 2016 року систему в обов’язковому порядку стали використовувати центральні органи виконавчої влади, а з 1 серпня 2016 року ця вимога вже буде розповсюджуватись і на інших розпорядників бюджетних коштів та монополістів. Зазначена система передбачає проведення електронного аукціону, який здійснює автоматичну оцінку тендерних пропозицій. Завдяки прозорості та відкритості системи для усіх учасників торгів, а також механізму оскарження рішення про вибір постачальника, Мінекономрозвитку очікує, що ProZorro має створити умови для запобігання корупції, зниження витрат державного бюджету, підвищення ефективності процедур завдяки електронному документообігу тощо.

gex_0802

Керуючий партнер Міжнародного правового центру EUCON Ярослав Романчук зазначив, що завдяки приєднанню до Угоди СОТ у сфері державних закупівель вітчизняний бізнес також отримав новий механізм – можливість оскарження до СОТ рішень, пов’язаних із публічними закупівлями.

gex_0599

 

 

gex_0876

У рамках зустрічі менеджер проекту GPA in UA Олексій Михайличенко розповів про те, які можливості отримує український бізнес завдяки повноцінному приєднанню з 18 травня 2016 року до Угоди СОТ у сфері державних закупівель. Він зупинився на аспектах, які необхідно враховувати при підготовці заявок для участі у торгах на іноземних майданчиках, а також яким чином проект GPA in UA готовий підтримувати українські компанії для виходу на міжнародний ринок державних закупівель, який у рамках країн СОТ оцінюється в 1,7 трлн.$. Але слід звернути увагу, що документація повинна бути підготовлена на мові тієї країни, яка виставила заявку на здійснення закупівлі, та із врахуванням законодавчих вимог країни-закупівельника. У зв’язку із зазначеним поширеною є практика залучення юридичних компаній як зовнішніх консультантів для участі у закупівлях.

gex_0522

gex_0834

Презентація ProZorro – реформа

Презеднтація ProZorro – для постачальників

Презентація GPA in UA

 

СПЕЦІАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ

 

Репортаж газети «Юридична практика»