Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Можливості для розвитку економіки та виклики для бізнесу обговорили в Харкові

21-22 червня 2018 року в Харкові пройшов V Східноєвропейський бізнес-форум «Україна-2018: виклики та можливості», який зібрав представників бізнесу, міжнародних та вітчизняних експертів з питань експорту, паливно-енергетичного сектору, виробництва, енергоефективності, енергозбереження і т.д.

В рамках форуму учасники обговорили глобальні тренди та можливості для економічного розвитку України, про свої історії успіху розповіли українські бізнесмени, які входять в ТОП-20 списку FORBES Україна. Також в рамках заходу відбувся Форум зелених інновацій, на якому учасники обговорили тенденції розвитку енергоефективності та альтернативної енергетики в Україні.

Про можливості ЄС для українського FMCG розповів Ярослав Романчук, президент Асоціації українського бізнесу в Польщі, керуючий партнер EUCON Міжнародного правового центру. Зокрема Ярослав назвав ключові переваги ведення бізнесу в Польщі та розповів про шляхи виходи на європейські ринки, зазначив основні нюанси, які варто враховувати при веденні бізнесу в Республіці Польща та охарактеризував податкову систему Польщі. Зі слів спікера, серед переваг, які очікують на іноземних інвесторів в Польщі, можна виділити сприятливу політику країни, про що свідчать державні гранти, державне експортне кредитування (KUKE, BGK), а також спеціальні податкові пільги.

На форумі також виступали Лінднер Райнер – Виконавчий директор Східного комітету німецької економіки, Яніка Борисівна Меріло — Радник мера Дніпра, Олександр Домбровский — В.о. Голови комітету Верховної Ради України по питанням паливно-енергетичного комплексу, Олена Маслюковська-Самберг — Програмний аналітик сектора навколишнього середовища та стійкого розвитку Програми розвитку ООН та інші.

Захід відвідали понад 1 000 учасників із 14 країн світу, зокрема з Польщі, Естонії, Франції, Німеччини, Норвегії.