Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

EUCON та АУБП стали інформаційними партнерами Polish Ukrainian Israeli Tech Summit 2022

Юридична група EUCON та Асоціація українського бізнесу в Польщі стали інформаційними партнерами Polish Ukrainian Israeli Tech Summit 2022, який відбувся 14 грудня у Варшаві.

У межах заходу виступили адвокат, керуючий партнер EUCON, голова правління АУБП Ярослав Романчук та адвокат, партнер, керівник Варшавського офісу Андрій Романчук.

Polish Ukrainian Israeli Tech Summit 2022 – це тристороння міжнародна конференція за участі польських, українських та ізраїльських експертів, що став майданчиком для відкритого діалогу та обміну думками щодо розробки довгострокової стратегії розвитку «безпечної країни» на основі унікального технологічного досвіду Ізраїлю. Учасниками саміту стали офіційні особи України, керуючі партнери та директори топових технологічних компаній, інвестори, представники венчурних фондів, фахівці з ІТ, фінансів та права, громадські діячі тощо.

Організаторами заходу стали Global Israeli Initiative, Ukrainian Israeli Innovation Summit та Посольство Ізраїлю в Україні.

У межах виступу на тему «Нові юридичні інструменти й технології ведення бізнесу в Польщі та Україні» Ярослав Романчук та Андрій Романчук розглянули переваги польського ринку для іноземних інвесторів крізь призму привабливого ринку праці, стратегічного розташування, сприятливих умов для інвестування та розвиненого ділового середовища. Спікери підкреслили, що слід звернути увагу на пакет регіональної допомоги як підтримки нових інвестицій.

Щодо релокації бізнесу вкрай важливими є питання етапів, способів (реєстрація нової компанії, представництво, редоміциляція), витрат, наслідків, переваг й недоліків процесу, а також правових форм ведення бізнесу в Польщі.

Пан Ярослав та пан Андрій перерахували перелік основних ставок податків у Польщі та не оминули аспекти оподаткування крізь призму імплементованого плану BEPS і його наслідків.

Спікери звернули увагу учасників на можливості використання фінансових інструментів у Польщі в контексті запланованого ЄС виділення протягом 2021-2027 років 160 млрд. євро, з яких 125 млрд. виділятимуться на дофінансування, а 35 мрлд. – на кредити.

Експерти детально розібрали дев’ять видів залучення фінансування, мережу екосистеми стартапів у Польщі та її ланки, найбільш поширені проблеми, які трапляються зі стартапами при веденні діяльності у Польщі й при використанні фінансових інструментів, найскладніші регуляційні бар’єри для стартапів, кількість інвестицій, залучених стартапами в Польщі у 2021 році та вартість інвестицій.

Пан Ярослав та пан Андрій розповіли про діяльність Ukrainian Business Hub у Варшаві та комплекс послуг і можливостей, які надає хаб українським підприємцям та стартапам у Польщі. Так, хаб задовольняє потреби бізнесу щодо оптимізації часу та ресурсів, оскільки підприємці можуть отримати усі необхідні послуги в одному місці.

У межах заходу спікерами також стали: Олексій Резніков – Міністр оборони України; Міхаель Бродський – Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні; Галина Хейло – віце-президентка Асоціації банків України, президента Асоціації платіжних систем України, член правління АУБ; Роман Гольд – керуючий партнер VentureIsrael; Йогев Саміна – генеральний директор WorkNest; Дов Моран – відомий ізраїльський підприємець, винахідник та інвестор; Боаз Інбал – генеральний директор інноваційних центрів Wix.com; Єгор Ашуєв – генеральний директор CyberUnit.Tech та CyberSchool.Tech; Конрад Веіск – віце-президент та співзасновник Soda; Давід Каміль Розек – засновник і СЕО ZEN.com; Святослав Вакарчук – український співак та громадський активіст та ін.