Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

DOING UKRAINIAN BUSINESS IN POLAND: У ВАРШАВІ ВІДБУВСЯ ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР “ТИМЧАСОВА РЕЛОКАЦІЯ БІЗНЕСУ ВІД А ДО Я: ЯК УКРАЇНСЬКОМУ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ ВИЙТИ НА РИНОК ПОЛЬЩІ І СКОРИСТАТИСЬ ДЕРЖАВНОЮ ПІДТРИМКОЮ”

12 липня у стінах Польської агенції інвестицій та торгівлі у Варшаві відбувся практичний семінар «Тимчасова релокація бізнесу від А до Я: як українському бізнесу в умовах війни вийти на ринок Польщі і скористатись державною підтримкою»

Співорганізатори заходу – PAIH та консультаційний центр Міністерства цифрової трансформації України Diia.Business.Warszawa, а професійними партнерами стали EUCON Legal Group та Бухгалтерське бюро E-Report.

Семінар розпочався із привітального слова від спікерів. Член Правління ПАІТ Здзіслав Сокаль відзначив масштаби наданої Польщею допомоги, наявних можливостей, необхідність надання конструктивної допомоги українцям та українському бізнесу, зокрема. Адвокат, керуючий партнер EUCON Ярослав Романчук висловив слова вдячності в адресу Польщі за безпрецедентну підтримку, окреслив вектори діяльності Асоціації українського бізнесу в Польщі, яка надає підтримку не лише підприємцям, але й українським студентам, що навчаються у польських ВНЗ, та з перших днів повномасштабної війни в Україні займається збором і перевезенням гуманітарної допомоги. Пан Романчук підкреслив, що українські підприємці мають себе позиціонувати не просто як емігранти, а як інвестори, роботодавці та платники податків. Консультант центру Diia.Business.Warszawa Вікторія Булгакова, у свою чергу, зазначила, що консультаційний центр Міністерства цифрової трансформації України Diia.Business.Warszawa за останній місяць надав більше 1000 консультацій, зокрема 90% цих консультацій стосувались питання відкриття бізнесу у Польщі, що свідчить про те, що релоковані українські підприємці адаптувались та готові до відновлення діяльності, тож подібні заходи вкрай необхідні для підтримки українського бізнесу на польських теренах.