Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Ярослав Романчук про сприяння інвестиціям та торгівлі через призму діяльності Асоціації українського бізнесу в Польщі

Ярослав Романчук,  президент Асоціації українського бізнесу в Польщі взяв участь у роботі конференції «ПІДПРИЄМНИЦТВО-ІННОВАЦІЙНІСТЬ-РЕГІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТОК», яка відбулась 18 вересня 2017 року в Києві.

Конференція була організована в рамках проекту допомоги з розвитку для України під назвою «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів», що реалізується Міністерством розвитку Республіки Польща.

В своїй доповіді Ярослав Романчук презентував Асоціацію українського бізнесу в Польщі та розповів, що Асоціація не лише об’єднує українських інвесторів, які ведуть бізнес в Польщі, але також підтримує своїх членів під час реалізації проектів. Надає допомогу  у встановленні партнерських стосунків з державними та місцевими органами влади в Польщі, а також з польськими та європейськими компаніями, сприяє просуванню українського бізнесу та інтересів українських компаній на ринках Польщі та ЄС,  надає юридичний захист прав і  інтересів українських експортерів та інформаційну підтримку.

Завершуючи свою доповідь Ярослав  зупинився на перевагах Польщі, як однієї із найбільш привабливих юрисдикцій для організації та ведення бізнесу. Було названо ряд переваг Польщі, серед яких: привабливість ринку праці, сприятливі умови для інвестування, стратегічне та розвинене ділове середовище, помірні ставки оподаткування у порівнянні з тими, що існують в інших країнах ЄС. Окрім цього згадувалось про Урядову програму фінансової підтримки експортну, яку реалізує Банк національної економіки (BGK).

Проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» був започаткований з метою підтримки України в її становленні та розбудові як самоврядної та демократичної держави. Основними напрямками діяльності проекту є вдосконалення процесу децентралізації та одночасне підвищення ефективності центральної влади, а також підтримка економічного розвитку України у вигляді сприяння підприємництву та розширення двостороннього економічного співробітництва.