Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Прийом в Посольстві України в Польщі з нагоди створення Асоціації Українського Бізнесу в Польщі

20 жовтня 2015 року у Варшаві за підтримки Посольства України у Республіці Польща відбулися установчі збори з питання створення Асоціації українського бізнесу в Польщі.

Асоціація об’єднує польські компанії, засновники яких – українські інвестори, які розпочали господарську діяльність у цій країні. До складу Асоціації увійшли представники IT сфери, машинобудування, приладобудування, альтернативної енергетики, харчової промисловості та аграрного сектору. Детальніше про Асоціацію

Основними завданнями згаданої вище структури буде допомога українському бізнесу на вході та розширенні присутності на польському ринку з метою збільшення обсягів експорту вітчизняних товарів та послуг до Республіки Польща та інших країн-членів ЄС, лобіювання інтересів українського бізнесу в РП, обмін досвідом та інформацією, юридичний захист прав, інтересів та інвестицій українського бізнесу, підготовка пропозицій щодо адаптації та гармонізації законодавства обох країн з урахуванням вимог ЄС.

Асоціація уже залучилась до організації майданчику для активізації міжнародної економічної співпраці. Детальніше про заходи

Останній із таких заходів – це IV Міжнародний форум «ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ», який відбувся 12 травня у Варшаві. Детальніше про форум

Серед окремих пріоритетів – системна співпраця з польськими державними та місцевими органами влади, організаціями, вузами, науковими установами та іншими структурами.

Президентом Асоціації обрано Ярослава Романчука, адвоката, керуючого партнера Міжнародного правового центру EUCON.

Віце-президентом став Іренеуш Дерек, генеральний директор компанії «Пластікс Україна».

Олег Дубіш очолив Раду Асоціації як найвищий орган управління; його заступником став Вадим Сень, керівник компанії «Альфа-Центр» – підприємства, яке є лідером у високоточної механообробки.

Засновники Асоціації вирішили також створити Польську лігу українських студентів. Враховуючи той факт, що зараз у Польщі навчається майже 28 тис. українських студентів, така ініціатива буде певною синергією між бізнесом і майбутніми працівниками.

В цей же день Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця на офіційному прийомі в приміщенні Посольства привітав зі створенням Асоціації та пообіцяв повну підтримку та сприяння в просуванні українського експорту на ринки ЄС.