Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Питанням виходу українських товарів на польський ринок обговорили на неформальній зустрічі «Export Talks: Poland»

14 березня 2017 року «Офіс з просування експорту» спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України провели неформальну зустріч «Export Talks: Poland», на якій обговорили питання виходу українських товарів на польський ринок. Захід відбувся в рамках підготовки Української торгової місії в Республіці Польща, яка відбудеться навесні 2017 року.

В рамках заходу учасники  обговорили переваги, які матимуть українські підприємці завдяки приєднанню до програми з допомоги малому та середньому бізнесу COSME,  як українському бізнесу долучитися до державних закупівель у Польщі, особливості і потенціал українського експорту та ін..

Відкрила зустріч Мар’яна Каганяк,  керівник «Офісу з просування експорту», яка запросила учасників приєднатися до Української торгової місії.

17273433_1258213977567885_1878292993_o

Участь в зустрічі в режимі скайп-зв’язку взяв Володимир Бачинський, радник-посланник Посольства України в Республіці Польща, який зазначив, що  на польський ринок з кожним роком виходить все більше малого  і середнього бізнесу, так  товарообіг в порівнянні з минулим роком збільшився  майже на 14% . Також він додав, що при виході на польський ринок необхідно враховувати його специфіку, і рекомендував українським підприємцям брати участь в  спеціалізованих виставках – ярмарках.

На перевагах угоди про розвиток підприємництва, підписаної Президентом України минулого тижня, зупинився Дмитро Носов, керівник відділу з дослідження ринків Офісу з просування експорту.

Про можливості для українського бізнесу, безпосередньо щодо доступу до державних закупівель в рамках угоди GPA розповів Тарас Шимко, керівник напрямку GPAinUA Офісу з просування експорту. Він підкреслив, що GPA може стати  потужним інструментом для відкриття нових ринків при цьому без відкриття представництва і витрат на рекламу.

На запрошення організаторів участь в зустрічі взяв Ярослав Романчук,  президент Асоціації українського бізнесу в Польщі. Ярослав зупинився на нюансах, які необхідно враховувати українським підприємцям  при виході на польський ринок та поділився особистим досвідом ведення бізнесу в Польщі, нагадавши, що прямий обов’язок компанії,  яка має намір виходити на іноземний ринок – вивчити його специфіку. «Не  варто переносити «правила гри», на ринок європейської країни, варто пам’ятати, що право та закон тут працюють, тому неможна ними нехтувати», – наголосив Ярослав Романчук. Також Ярослав розповів про нові проекти: українській школі стартапів і біржі українських студентів.

17269804_1258215104234439_1920187799_oЗавершуючи зустріч, Мар’яна Каганяк зазначила, що вона цілком розділяє думки сьогоднішніх спікерів і рекомендує українським експортерам, перш ніж виходити на іноземний ринок розпочати із вивчення його специфіки.