Зв’язатися з нами:

Пошук

Підписатись на розсилку

  • Українська
  • Polski

Експорт в Польщу у фокусі уваги Уряду України

22 липня 2016 року в Клубі Кабінету Міністрів України під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольської відбулось чергове засідання Ради з просування експорту при Мінекономрозвитку, яке присвячене економічному співробітництву з Республікою Польща.

На засіданні з доповідями виступили президент Асоціації Ярослав Романчук, голова Ради Іренеуш Дерек, заступник голови Ради Вадим Сень та член Ради Євген Радовенюк, які поділилися позитивним досвідом роботи на ринках ЄС і Польщі зокрема.

У засіданні також взяли участь члени Асоціації Володимир БойкоВладислав Дрига, Олександр Громико та Олексій Пасічник. Всі члени Асоціації є українськими виробниками товарів і послуг та є інвесторами в польську економіку.

На порядку денному засідання обговорювались перспективи експортоорієнтованого розвитку різних галузей економіки, зокрема металургійної промисловості та високоточної металообробки, меблевої промисловості, ІТ, аграрної та харчової промисловості, енергетики, транспорту та логістики.

Окрема увага була присвячена рішенню Уряду щодо створення Офісу зі сприяння експорту, діяльність якого спрямована на надання допомоги, необхідної для досягнення цілей та завдань Уряду у сфері розвитку зовнішньої торгівлі та інвестицій.

Створення нашими інвесторами Асоціації українського бізнесу в Польщі – це позитивний приклад об’єднання підприємців для юридичного захисту прав та лобіювання своїх інтересів в іноземній країні.

Асоціація тісно співпрацює з Посольством України в РП, Міністерствами та відомствами країни, громадськими об’єднаннями бізнесу з різних секторів економіки.

Для підтримки нашої молоді, яка навчається в Польщі, при Асоціації створена Польська ліга українських студентів.